Tábor 2015 – den druhý

27.07.2015 19:22

Ahoj kamarádi,

dnešního rána nás probudilo bubnování deště. Nepřekvapuje nás to, na našich táborech je déšť celkem tradiční. Nicméně ve srubech bylo teplo a sucho, děti vyspávaly nebo se jen tak povalovaly. A když v 7:30 praktikant Adam odtroubil budíček, bylo po dešti.

 

Většina z vás již uhodla, že letošní celotáborová hra je inspirována pohádkou "Ať žijí duchové". Ocitli jsme se na místě, na kterém pobývá duch rytíře Brtníka z Brtníku a jeho dcery Leontýny. Oba duchové se nám také včera večer zjevili. Leontýnka je holka jako lusk a hrozně ráda by se vrátila na náš svět. Její otec ale nemá v dnešní svět důvěru, nevěří, že je tu pro jeho dceru bezpečno. A tak Leontýnka povolala na pomoc děti. Jestliže se jim podaří během následujících dvou týdnů splnit všechny úkoly pana rytíře a prokážou, že jsou stateční, mají dobrá srdce a že Leontýnku ochrání, vysvobodí jí ze zakletí a může už s nimi napořád zůstat.

Děti Leontýnce samozřejmě pomoc slíbily. A tak je dnes čekalo spousta úkolů.

Jako první se ráno vydaly na stopovanou lesem. Museli najít 9 otázek a vyluštit tajenku. Za správnou odpověď získaly klíč od jedné z bran, která se nachází na hradě rytíře Brtníka.

 

Kromě toho si každý oddíl musí vymyslet jméno a pokřik pro svou družinu a namalovat svůj erb. Všechny děti dostaly také bílá bavlněná trička a každý oddíl si vylosoval jednu barvu, kterou svá trička vyzdobí. Práce mají tedy pro dnešek i zítřek dost a dost.

 

Zítra večer už bychom mohli znát názvy jednotlivých oddílů. Snad vám je budeme moci brzy představit v plné kráse.

 

Mějte se krásně, další zprávy přineseme snad zítra večer.