Víkendové zpravodajství

10.08.2014 21:40

Dobrý večer, hlásíme se vám v závěru týdne s novými zprávami.

Zajímá vás, jak probíhá celotáborová hra? Čtěte tedy dále....

Celotáborová hra je inspirována slavným příběhem cestovatele Willyho Foga.

V našem případě jde ale o postavu vynálezce a zlepšovatele jménem Wilhelm von Shönwald.

Ten se podobně jako Willy Fog vsadil se svými přáteli, že za 11 dní procestuje 11 států různých kontinentů. A nyní dal šanci taky našim táborníkům, aby šli po jeho stopách a dokázali to, co kdysi on. Zanechal jim na území tábora tajemný notes, spíš tedy notýsek. V něm je text, psaný Wilhelmovým vynálezem - "invisiblinkem". Jde o speciálně upravený text, který je za normálních okolností pro lidi neviditelný a objeví se teprve ve chvíli, kdy si to bude pan Wilhelm přát. V tomto textu udílí Wilhelm táborníkům rady a úkoly a provází je po vybraných kontinentech.

To vše by ale nebylo možné, kdyby v táboře nebyl další Wilhelmův vynález – hypnodrom. Jde o speciální přenašedlo, které se aktivuje teprve v okamžiku, kdy všichni členové tábora usnou.

Podle slov hlavního vedoucího s cestami nebývá žádný problém, neboť ač to tak večer nevypadá, někdy mezi půlnocí a 6. hodinou ranní se vždycky najde alespoň pár minut, kdy je skutečně celý tábor v limbu. Naši statistici vypočítali, že k aktivování přístroje a k přesunu táborníků dochází zpravidla kolem 5. hodiny ráno.

V každé zemi jsou táborníci přivítání obyvatelem této země a je jim předložen úkol, za jehož vyřešení jsou v závěru dne odměněni táborovou měnou – tzv. Světáky.

My už nyní víme, že táborová měna bude hrát rozhodující roli při tradiční táborové pouti a při závěrečném putování za pokladem.

Za první týden jsme stihli procestovat Dánsko, Lichnštejnsko, Jižní Koreu, Litvu, Německo, Švácarsko a Venezuelu.

 

V sobotu ráno jsme se probudili na území Švýcarska. A protože je to země helvétského kříže, měli se táborníci procvičit ve zdravovědě a zásadách první pomoci. Odpoledne potom své znalosti a schopnosti použili v připravené hře. Našli se ovšem tací, kteří si pletli desinfekci s infekcí a tepenné krvácení zastavovali ponořením postiženého místa do studené vody. Věříme ale, že během hry si všechno ujasnili a jsou tedy připravení na případný zásah. Pro jistotu je stále po ruce zkušená zdravotnice Radka.

Během odpoledne také proběhly volby, v nichž si děti zvolili zástupce svých oddílů pro středeční převrácený den. Jak volby dopadly a jaké vedoucí a praktikanty budeme ve středu mít, to se dozvíte v některé z následujících reportáží. Už teď ale napovíme, že někteří zvolení zástupci mají tyto vlohy vyloženě v genech, neboť jejich předci na táborech také působili.

A na čem jsme si v sobotu pochutnali?

Den začal chlebem, sýrem a čajem. K obědu bylo servírováno "Námořnické maso s bramborem" a díky obětavým kamarádům-návštěvám, kteří strávili celé odpoledne u plotny, jsme si před spaním mohli nacpat břicha lahodnými lívanci. A že byl o ně velký zájem, o tom svědčí přiložená fotografie. Přídavků bylo víc než na divadle a nekonečný zájem o tuto táborovou lahůdku dokonce způsobil posunutí večerního programu, který jsme strávili u táboráku, kde měl každý oddíl pro pobavení ostatních připravenu nějakou zábavnou scénku.