Čtvrtek a pátek

08.08.2014 11:57

Ahoj všichni,

Jak se mi podařilo zjistit, v táboře panuje klid a dobrá nálada a všichni jsou zdraví.

 

Včerejší den (čtvrtek) strávili naši táborníci v nejvetší ze 3 pobaltských zemí. Zkuste s námi hádat, kde to asi bylo. 

Napovím vám, že tato země je od roku 2004 členem EU a leží v chladnějším typu mírného podnebního pásma při jihovýchodním pobřeží Baltského moře.

Dopoledne všichni vyrazili do lesa na hru "7 bran". Hra má jednoduchá pravidla, stačí, když znáte červenou a modrou barvu. 

Pak už potřebujete jen vytrvalost a dobré nohy, protože se při ní hodně naběháte. Dá se tedy předpokládat, že případnou přebytečnou energii táborníci rychle zužitkovali.

Po obědě, ke kterému byla čočka s uzeným, a také po zaslouženém poledním klidu, následovala další hra s názvem "Latrína". 

Tahle hra je zajímavá, běhací a vtipná. A je přesně o tom, o čem si myslíte že je :)

K večeři se podávaly zapečené těstoviny a poté oddíly změřily své síly ve hře "Bingo".

 

Dnešní den, to jest pátek, všechny členy tábora uvítala další zajímavá země.

Její název vás napadne hned, jakmile řeknu, že dopoledne si všichni zahráli hru "Na němé". Český název této země je totiž odvozen od slova "němý", jelikož naši předci řeči svých sousedů vůbec nerozumněli. Dnes už je to ale jinak a proto snadno uhádneme, že všichni tráví dnešní den v Německu.

V této chvíli už v kuchyni finišuje příprava Frankfurtské pečeně s knedíkem. Po poledním klidu proběhne velký zápas ve vybíjené a po večeři, ke které je naplánováno rizoto, se všichni přesunou na závodní okruh. Pojede se totiž Velká cena Německa Formule 1.

 

Vážení a milí čtenáři, já v tomto okamžiku hážu batoh na záda a maskována za náhodnou zabloudivší kolemjdoucí se pokusím vetřít do tábora, abych pro vás získala více informací. 

Víkendové zpravodajství včetně fotografií a snad i nějakého zajímavého rozhovoru čekejte až v pondělí dopoledne.

Tímto se s vámi loučím, užijte si krásný víkend.

L.H.