První táborový večer a ráno

18.07.2016 09:09

Včera jsme přijeli.

Cesta byla pohodlná a fajn, jen pan řidič byl trochu nervózní z pomyšlení, že by měl jet s utobusem na mokrou louku. Neuklidnilo ho ani naše ujištění, že by ho případně vytáhl traktorista uz blízké vesnice :)

Ale jsme tady.

Jsme rozdělení do 4 oddílů po 12-13 dětech, u každého oddílu jsou 3 dospěláci (nebo skorodospěláci)-naši vedoucí a praktikanti.

Hned jsme se ubytovali do stanů a vydali se do lesa na průzkum okolí a taky už rovnou vymýšlet názvy pro naše oddíly, jelikož už víme, jak to na táboře chodí a že to je na začátku to nejdůležitější. Ti kdo jsou tu poprvé to taky velmi rychle pochopili a do vymýšlení se zapojili.

Teď už máme názvy a u prvního večerního táboráku jsme je rovnou předvedli. Zbývá ještě vypilovat pokřiky a dnes budeme batikovat trička, která jsme večer dostali a na která jsme si vylosovali barvy. A taky malovat oddílovou vlajku.

Honza, to je programový vedoucí, nám u večerního táboráku představil celotáborovou hru. Představte si, že při stavění tábora hlavní vedoucí Milan neopatrně vrazil do zdi budovy bývalého zámku, kde je uskladněn táborový materiál a ta zeď se provalila. Ale to není všechno. Zajímavé na tom je, že za tou provalenou zdí byla ještě jedna místnost, o které nikdo nevěděl a ve které potom našli různé dokumenty, mapy, cennosti a taky deník slavného Kryštofa Kolumba. To byl ten pán, co chtěl na lodi do Indie a omylem doplul do Ameriky. 

Bohužel jsme většinu toho nálezu museli odevzdat. Znáte to, historici, památkáři a tak.... ALE! Dovolili nám půjčit si na 2 týdny ten Kolumbův deník a vydat se v jeho stopách. Deník je tak starý a vzácný, že je uložen ve speciálních deskách a nikdo na něj nesmí sahat, jen Honza. Takže nám ho jen tak z dálky ukázal. Ale vypadá zajímavě a my už se hrozně těšíme, až se z něj něco víc dozvíme.

Počasí se nám umoudřilo, dneska jsme se po rozcvičce a snídani hned dali do práce a tak vám další zprávy přineseme zase zítra či pozítří. Podle toho, jak kvalitní připojení tu budeme mít.

Mějte se krásně. Vaši táborníci.