Úterý - celodenní výlet

12.08.2014 17:39

Dnešní ráno se táborníci probudili kupodivu v České republice. Hlavním důvodem byl celodenní výlet. Na cestu si oblékli oddílová trička, která se už stala jakousi tradicí našeho tábora. Každý oddíl na začátku tábora dostal bílá trička, vylosoval si jednu barvu a tou potom trička nabatikoval. Trička se obvykle stávají oblíbenou táborovou trofejí a právě při celodenní výletu slouží také jako bezpečnostní pomůcka, neboť je na první pohled vidět, kdo ke komu patří.

Hned po snídani se celý tábor vydal na 5km vzdálenou vlakovou zastávku, aby se přepravil do České Třebové, kde všichni navštívili místní muzeum. Užili si prohlídku mašinek, letadel a velorexů. Jestli se chcete pokochat alespoň prohlídkou webových stránek muzea, najdete je zde: https://www.mmct.cz/

 

Po prohlídce muzea následoval rozchod, na který se děti těšily možná více než na prohlídku muzea. Už od začátku tábora totiž všichni plánovali, za co že utratí svoje skromné kapesné.

V tuto chvíli už mají tenhle problém vyřešen a zpátky do tábora se jim šlape o něco lehčeji, neboť je už netíží starosti, jak investovat peníze od vás.

 

Zítra děti čeká převrácený den, při němž budou oddílům velet zvolení zástupci. Kdo to bude, o tom vám napíšu zase zítra.

 

Dnes ještě rozdělení oddílů podle barev a oddílové pokřiky:

 

Všichni vedoucí, praktikanti a osazenstvo kuchyně mají MODROU barvu triček.

Jejich pokřik se již léta nemění:

APA-CUKA-FUNDE-MUKA-FUNDE-KÁVE-KÁVE-CUKA-

HOP-CUK-FUNDE-MUK-FUNDE-KÁVE-KÁVE-CUK.... Ke strojům!

 

1.oddíl SvětáciČERVENOU barvu triček.

Pokřik: "Hurá. Ahoj, ahoj, ahoj"

 

2.oddíl Willy FogŽLUTOU barvu triček.

Pokřik: "Hej, hej, hej, Willy Fog je nej."

 

3.oddíl HolináčiORANŽOVOU barvu triček.

Pokřik: "Holiny máme gumový a v hlavě máme kulový"

 

4.oddíl My nevímeZELENOU barvu triček.

Pokřik: "Vy nevíte, že víme, že my nic nevíme"